Varför syns det inget?

Min tandläkare, hallandsnykterister, släkt och arbetskamrater undrar om vi har spelat teater på Tiraholm, för det har ju inte stått något i tidningen. Och syns man inte så finns man inte.

Ja, det är många som undrat om vi har spelat teater, hur det gick, om det var bra, om det kom något folk, hur var vädret o.s.v.  Jo tack, det har gått bra. Midsommarhelgens fyra föreställningar var fullsatta, ja lite övertaligt om sanningen ska fram.  Regn på lördagen men strålande sol på söndagen. Nu har vi två föreställningar kvar på lördag den 29 juni.

Den villige golfaren

Men varför har det inte stått något i lokalpressen, vi har ju ändå annonserat och Hallands-posten har lottat ut biljetter. Den enkla sanningen är att inne i Halmstad har man bestämt att lokalreportrarna i Hylte inte får jobba på kvällar och helger. Det för med sig att alla evenemang som sker på kvällstid eller under helgerna inte kan bevakas. Naturligtvis är detta en besparingsåtgärd, men bara för att Hallandsposten inte har någon konkurrent längre i Hylte, när Värnamo Nyheter flyttade sin redaktion, så kanske vi läsare och prenumeranter vill läsa om vad som händer i Hylte under kvällar och helger. Framför allt så blir det ju kulturevenemang som inte får den publicitet  den är värd. Men i Halmstad kan man nästan inte nysa förrän det står i tidningen.

Så det är orsaken till att du inte har kunnat läsa i lokalpressen hur det har gått för teatern. Men så länge publiken kommer ändå ska vi inte klaga. Och det gör den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *