Foto och tvålfager

Det har varit två annorlunda aktiviteter i lokalen idag, söndag 14 april. Det var familjen Hjalmarsson/Bäckman som stog för arrangemanget. Först försökte Karl-Erik lära oss att göra snygga porträttfotografier.20130414-175919.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tvål och fotoframställningVi testade med olika ljussättningar, och vinklade lamporna uppåt och utåt och inåt och framåt. Sen samlades vi runt datorn för att se vilka bilder som blev bäst. Som modeller hade vi Rosians barnbarn, Ludvig och Klara.

Sen var det Lena som visade hur vi kunde göra vårt eget schampo och vår egna tvål. Efter lite diskussion om de olika positiva effekter som olika extrakt från naturen kan ge, så enades vi om att göra tvål på Åkerfräken, eftersom det var bra mot fotsvamp. Annars kunde man välja Gullris, eller Röllika, Daggkåpa, Carrageentång. Ja, det fanns massor av örter och alla hade de olika positiva effekter. Allt enligt Lena.

Alla samlades runt Lena för att se vad hon gjorde
Alla samlades runt Lena för att se vad hon gjorde

 

 

Sen lekte vi kemister, och blandade de mest konstiga ingredienserna. Där var guamjöl, laurylsulfat, betain och olivåterfettning m.m. m.m.

Och tänk, det blev tvål till oss allihop. Vi hällde det i små flaskor, och alla fick ta hem och pröva. Nu är det bara att hoppas att fotsvampen försvinner. Om inte, så luktar fötterna gott i alla fall.

Nästa träff är den 5 maj, då är det huset som ska få sig en omgång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *