Distriktsårsmötet

I helgen var det distriktsårsmöte för Hallands IOGT-NTO-rörelsen. Det gick av stapeln i Våxtorp, och en av punkterna var att sjunga nya kampsånger. Totte och Karl-Erik var tillfrågade att sköta denna syssla, och tänk, det fungerade.

Varför skulle det inte fungera, kanske du undrar? Jo, för vi har inte spelat tillsammans på kanske 25 år. Karl-Eriks barn hade aldrig upplevt att deras pappa kunde spela munspel. Och visst var han lite orolig för att munspelen skulle ha rostat ihop. Lite gammalt snus tror jag att han hittade i några av dem. Hur det lät kan du höra om du knappar dig vidare till Sobra|tankars Bambuser-kanal, där finns hela årsmötet sparat.

Sarabök Lasse, Totte, Kea och Magnus
Bandet Sarabök i sina glansdagar med Lasse, Totte, Kea och Magnus

Men förr hände det att vi spelade tillsammans. Jag ska inte säga att vi blev några större musikaliska stjärnor, men vi hade ganska mycket spelningar ändå.

En gammal bild som jag använt tidigare, men det är jag och Karl-Erik i mitten på den här bilden. Så visst har vi spelat ihop tidigare.

 

Men nu var inte den musikaliska upplevelsen att vi sjöng kampsånger från 80-talet, utan Trio Povel Ramel. Det var tre unga (om man tycker 30 år är ungt) människor som framförde låtar från Povel Ramels repertoar. Av någon anledning så är den gamla ”Gräsänkling blues” bra, bara någon duktig person framför den. Och det var det. En riktig höjdare.

Annars flöt årsmöteshandlingarna på utan några större diskussioner. Det var lite om arkivets styrelse, men annars var dagen fylld av god mat och kulturell spis.

Här är klippet från Hyltes bidrag till underhållning. Johnny Mostacero hjälpte till att censurera vissa avsnitt genom att sätta handen över mikrofonen, därför är ljudet lite varierat. Titta och döm själva!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *